Logo allesoverkatwijk.nl
'Er wordt niet bezuinigd op zorg en kwaliteit van de zorg', zegt Interim-directeur Hennie Kenkhuis.
'Er wordt niet bezuinigd op zorg en kwaliteit van de zorg', zegt Interim-directeur Hennie Kenkhuis. (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

DSV moet vastgoed verkopen om portemonnee te vullen

  Zorg & Welzijn

'Onze portemonnee is leeg. Al ons geld zit in stenen, dus we moeten wel stenen verkopen om weer geld in de portemonnee te krijgen.' Dat zegt interim-directeur Hennie Kenkhuis van DSV verzorgd-leven. De zorgorganisatie maakte eind vorig jaar bekend in financiële problemen te verkeren. Kenkhuis werd aangetrokken om de boel weer vlot te trekken.

DSV moet 2,5 miljoen euro bezuinigen. 'Maar niet op de zorg en de kwaliteit van de zorg', benadrukt Kenkhuis. '2,5 miljoen euro is fors, want dat is tien procent van ons budget. Die 2,5 miljoen ga je niet ongemerkt realiseren. Dat gaat in de organisatie gemerkt worden en ook pijn doen. We denken dat we een evenwichtig pakket hebben dat eerlijk over verschillende functies en locaties is verdeeld.'

Door de verkoop van vastgoed kan de zorginstelling ook de reserves weer wat groter maken. 'We gaan geen zorg of dienstverlening afstoten, maar we moeten misschien wel panden verkopen om de portemonnee weer te vullen.'

Het uitgebreide interview met Kenkhuis is vandaag (23 januari) te lezen in De Katwijksche Post, te zien bij allesoverkatwijk.nl en RTV Katwijk en te beluisteren in de Katwijksche PostCast op allesoverkatwijk.nl of Soundcloud.