Afbeelding
Foto: Marieke van Leeuwen

Gemeente deelt waardebonnen uit voor aanschaf regenton

Algemeen

Van 1 mei tot en met 31 mei organiseert de gemeente Katwijk een regentonactie voor inwoners. Door een regenton loopt water vanuit de regenpijp de ton in en wordt het riool minder belast.

In de maand mei kunnen bewoners een waardebon ter waarde van 25 euro ophalen bij een van deelnemende winkels of in het gemeentehuis. De ingevulde waardebon kan vervolgens bij de winkels ingeleverd worden voor korting op een regenton van minimaal 100 liter. Er kan maximaal 1 waardebon per huishouden ingeleverd worden. Voor de bonnen geldt op is op.

Deze winkels werken mee aan de actie: Gamma Bouwmarkt Katwijk, Karwei Bouwmarkt Katwijk, Tuincentrum de Mooij, Tuincentrum de Uiver en Welkoop Rijnsburg.

Het klimaat krijgt steeds meer te maken met extreem weer. Dit kan zorgen voor overlast bijvoorbeeld bij hevige regenbuien. Het riool kan grote hoeveelheden water in een korte tijd niet altijd aan. Wanneer u uw regenpijp afkoppelt en regenwater opvangt in een regenton, bewaart u schoon water. Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken om uw planten water te geven. Zo bespaart u water en voorkomen we samen dat het riool overbelast wordt.

Uit de krant