Afbeelding
Foto: Dirk van der Plas

Triatlonactie voor nieuwe uniforms Marchingband DVS Katwijk

Algemeen

Een groep van 25 leden van de Christelijke Muziekvereniging DVS Katwijk zet zich op zaterdag 4 mei in voor een bijzondere fondsenwervingsactie. Zij zullen deelnemen aan een 1/8 triatlon, bestaande uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen, om geld in te zamelen voor nieuwe uniforms voor de Marchingband.

De actie vindt plaats om de noodzakelijke middelen bij elkaar te krijgen voor de aanschaf van nieuwe uniforms, die in 2025 in gebruik genomen zullen worden. “Een uniform kost veel geld, zeker in deze tijd waarin alles veel duurder is geworden. Daarom moeten er veel acties worden gevoerd om de benodigde euro’s bij elkaar te verzamelen!”, legt Jelle Schaap, de coördinator van het evenement, uit.

De vereniging staat bekend om haar creatieve fondsenwervingsacties. Vorig jaar organiseerde de tamboersectie een geslaagde wereldrecordpoging voor het langst onafgebroken roffelen, wat aanzienlijke donaties opleverde. “Vorig jaar bijvoorbeeld heeft onze tamboersectie een geslaagde wereldrecordpoging onafgebroken roffelen gedaan. Dit leverde enorm veel aandacht op en er werd goed geld binnengehaald. Als blazers wilden we ook iets verzinnen. Iets aparts, van deze tijd en iets waar je hard voor moet werken. Daarom hebben we deze 1/8 triatlon bedacht”, zegt Schaap.

De triatlon start in zwembad Aquamar en eindigt bij het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51. Fans en supporters kunnen de atleten aanmoedigen en bijdragen aan het uniformfonds door donaties te doen op de dag van het evenement tussen 12.00 en 14.00 uur, of online via de speciale crowdfundingspagina.

Uit de krant