Afbeelding
Foto:

Pingpong (vis)wedstrijd voor Huntingtonafdeling Topaz Overduin

Algemeen

Hengelsportvereniging Brittenburgh heeft een viswedstrijd georganiseerd waarvan de opbrengst in zijn geheel bestemd was voor een vakantieweek van de bewoners van afdeling Brem van Topaz Overduin. De wedstrijd werd ‘Pingpong wedstrijd’ genoemd ter nagedachtenis aan een lid van de HSV Brittenburgh, die een aantal jaar geleden de strijd tegen de ziekte van Huntington heeft verloren.

Afdeling Brem van Topaz Overduin is een afdeling waar mensen met de ziekte van Huntington (tijdelijk) worden opgenomen en/of permanent verblijven. 

Afgevaardigden van afdeling Brem waren uitgenodigd in wijkgebouw de Mijlplaal om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking en voor het in ontvangst nemen van een cheque.

Daar aangekomen was er een loterij, waar flink veel prijzen te winnen waren. Ontzettend veel ondernemers hadden producten of cadeaubonnen gesponsord. 

Mevrouw Schut, initiatiefneemster van Stichting Jan, hoorde van dit initiatief en besloot eveneens een mooi bedrag aan afdeling Brem te schenken. Stichting Jan biedt verschillende vormen van dagbesteding aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt (o.a. Hengelsport Ons Stekkie). Mevrouw Schut overhandigde na de loterij een cheque aan Kimberley en Paul, een bewoonster en medewerker van afdeling Brem. Deze cheque vertegenwoordigde het mooie bedrag van 2.500 euro. Daarna werd ook nog de cheque van de Pingpong-wedstrijd overhandigd ten bedrage van 5.760 euro. 

De conclusie: de bewoners van afdeling Brem waren de grootste winnaars die dag.

Langs deze weg willen de bewoners en medewerkers van afdeling Brem, alle vrijwilligers, sponsoren en vissers heel erg bedanken.

Uit de krant