Afbeelding

Samenwerking tussen Quick Boys en ’s Heeren Loo

Sport in Katwijk

Een unieke samenwerking tussen voetbalvereniging Quick Boys en ’s Heeren Loo in Noordwijk, maakt het nu ook voor mensen met autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag mogelijk om in het G-team van Quick Boys uit Katwijk te voetballen. Op donderdag 21 juli 2016 ondertekenden Joop Hol, regiodirecteur ’s Heeren Loo Noordwijk en Kees van der Voorst, manager G-voetbal bij Quick Boys, de samenwerkingsovereenkomst.

De trainers en begeleiders van het G-team bij Quick Boys krijgen een training aangeboden in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Ook steunt de zorgorganisatie het G-team de komende drie jaar met een financiële bijdrage. Beide partijen zijn trots op deze mooie samenwerking. ‘De kracht van deze samenwerking is groot. Het maakt het voetballen in een G-team voor iedereen mogelijk. En wat is er nou mooier dan je hobby met veel plezier te kunnen uitoefenen, ook als je verstandelijk beperkt bent. Dat is waar we het voor doen’, aldus Joop Hol en Kees van der Voorst. 

Training op locatie Willem van den Bergh

Quick Boys organiseert in juli twee voetbalclinics op locatie Willem van den Bergh in Noordwijk om geïnteresseerden kennis te laten maken met de voetbalsport. De trainers leren de spelers de ‘Quick Boys-manier’ van voetballen aan. Met de start van het seizoen 2016/2017 sluiten nieuwe spelers aan bij het G-team van de club. De trainingen vinden plaats op het voetbalveld van Quick Boys. Iedere twee weken vinden er ook trainingen op locatie Willem van den Bergh plaats. Aspirant-spelers voor wie het spelen in Katwijk nog een te grote stap is of bij wie dit te veel onrust veroorzaakt, worden zo voorbereid op het spelen in het G-team. Ook organiseert de club verschillende activiteiten zoals gasttrainingen, uitjes en het spelen van toernooien.

Plezier in de voetbalsport

Sinds het seizoen 2014/2015 kunnen mensen met een (lichte) verstandelijke en/of lichamelijke beperking voetballen in het G-team bij Quick Boys. Het team wordt begeleid door een team van mensen die werkzaam zijn in de zorg en/of ervaring hebben met het begeleiden van G-teams. Het team bestaat uit een manager G-voetbal, een ondersteuner en tien trainers/begeleiders. Plezier in het beoefenen van de sport staat in het G-voetbal voorop.

Informatie

Wilt u meer weten over het voetballen in het G-team bij Quick Boys of aanmelden? Neem dan contact op met de manager G-voetbal, Kees van der Voorst, via telefoonnummer 06-47392374 of stuur een e-mail naar managergvoetbal@quickboys.nl.

Uit de krant

Uit de krant