De kassenbouwer is volop aan het bouwen en de verwachting is dat men daar eind april mee klaar zal zijn. | Foto: Laurens Wolthaus
De kassenbouwer is volop aan het bouwen en de verwachting is dat men daar eind april mee klaar zal zijn. | Foto: Laurens Wolthaus Foto: LW

Nog steeds impasse rond groene Kwakelwei

Algemeen

De impasse rond de inrichting van de Kwakelwei blijft bestaan. De eigenaar wil de grond niet verkopen en houdt vast aan een plan met ‘minimale bebouwing’. Stichting Vrienden van het Rijn Park wil geen bebouwing en houdt vast aan haar plannen voor een stadspark. Ondertussen worden er kassen gebouwd in het gebied dat een agrarische bestemming heeft.

Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week een brief aan de gemeenteraad gestuurd over ‘de voortgang in het onderzoek van Stichting Vrienden van het Rijnpark naar de haalbaarheid van een park op het gebied Kwakelwei’ tussen Katwijk aan den Rijn en Rijnsburg. De discussie rondom het 5 hectare grote gebied loopt al jaren, maar een oplossing lijkt nog niet in zicht. De Vrienden van het Rijn Park willen er een groen park van maken en weten zich gesteund door de gemeenteraad.

Het probleem is, dat de grond niet in het bezit is van de gemeente en de eigenaar is niet van plan de grond te verkopen.

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant