Afbeelding

Basketbaldames Grasshoppers gehuldigd

Sport in Katwijk

Er werd maandag 20 juni maar één buitje voorspeld en dat kwam ook uit; wel één die de hele dag duurde. Net terwijl de huldiging van twee Nederlands kampioenen van Solar-systemen Grasshoppers op het gemeentehuis stond gepland. Dé balkonscène zou zomaar in het water kunnen vallen. En dan werd niet de vijver met fontein voor het gemeentehuis bedoeld waarvan nog uitdrukkelijk was verordonneerd dat die niet gebruikt mocht worden.

Maar voordat het zo ver kwam, werden de teams en de toegestroomde familieleden en andere belangstellenden toegesproken door sportwethouder Krijn van der Spijk. De wethouder had zijn huiswerk goed gedaan en wist het dubbele succes van de Meiden onder 20-1 als beker- en landskampioen feilloos te reproduceren. Ook het verrassende kampioenschap in Groningen van de Meiden onder 14-1 had geen geheimen. Als getuige van de play offs van Dames 1 zag hij met de 4 jeugdigen, die allemaal speelminuten hadden gekregen, een mooie toekomst voor Solar-systemen Grasshoppers tegemoet. Hij verloochende zijn afkomst als Rijnsburger niet en vertelde toch al een geel/zwart hart te hebben, wat nu bij de huldiging nog iets harder klopte. De felicitaties waren dan ook helemaal op z'n plaats.

Namens het bestuur bedankte Paul Schaddé van Dooren de gemeente voor de ontvangst en sprak naast de felicitaties ook zijn dank uit richting trainers/coaches, de vrijwilligers en de ouders die altijd maar klaar moeten staan om hun kroost aan te moedigen, al is het helemaal in Groningen.

Na de bloemen uit handen van de wethouder, kon dan toch de balkonscène doorgang vinden. Helemaal droog want dat is het mooie van het gemeentehuis in Katwijk: er zijn er twee, waarvan één uitkomt op de ontvangsthal. De toejuichingen en het applaus was er voor de teams apart en gezamenlijk op het balkon. Iedereen genoot zienderogen. Na een drankje met bittergarnituur kon iedereen tevreden huiswaarts keren, door de regen, dat dan weer wel.

Uit de krant

Uit de krant