De komende periode zal de club passende maatregelen overwegen tegen dit verwerpelijk gedrag.
De komende periode zal de club passende maatregelen overwegen tegen dit verwerpelijk gedrag. Foto: Quick Boys

Bestuur is vandalisme bij Quick Boys spuugzat

Algemeen

De laatste tijd is er steeds meer sprake van vandalisme op het terrein van Quick Boys, zo laat de club op hun website weten. Vooral de koffie-unit, die gelegen is in de buurt van het hoofdveld, is doelwit. 

De grond rondom de unit is namelijk wekelijks bezaaid met glaswerk, voorbehoedsmiddelen en andere troep. ‘We vinden bijvoorbeeld glaswerk op de trappen naast het scorebord, wat daar dus bewust wordt neergelegd. Dit is een levensgevaarlijke situatie, gezien het feit dat hier wekelijks kinderen op klauteren om de score bij te houden met onze houten borden, wat een echte cultstatus heeft.’

Niveau

Naast de vele troep die wordt achtergelaten, worden er ook allerlei dingen in het hout van de koffie-unit gebrand. ‘Daarnaast zijn er jongeren die zo stoer zijn dat ze hakenkruizen en de ergste ziektes in het houtwerk durven te branden. Het lijkt alsof ze geen flauw benul hebben van wat dit allemaal betekent. Het niveau van degenen die dit doen is dus al niet erg hoog, maar aangezien ze hun eigen namen achterlaten, lijkt er geen enkel niveau in te zitten.’

Oproep

De club doet aan de ouders en familie van de daders een oproep. ‘We willen u vriendelijk vragen om eens een stevig gesprek aan te gaan met uw kinderen, want dit kan zo niet doorgaan.’ De komende periode zal de club passende maatregelen overwegen tegen dit verwerpelijk gedrag. ‘We willen in ieder geval een ieder die Quick Boys een warm hart toedraagt en ons sportpark bezoekt (maakt niet uit welke dag of moment) vragen om af en toe een blik te werpen op de locatie en bij onraad de politie te waarschuwen. 

Bij tips over de mogelijke daders of andere signalementen, kan men contact opnemen met het secretariaat van Quick Boys. Dit kan door te mailen naar secretariaat@quickboys.nl of door te bellen naar 071-4014132.

Afbeelding

Uit de krant