Wijziging tarieven parkeerabonnementen motoren

Politiek

Op verzoek van de SGP zijn de tarieven voor parkeerabonnementen voor motorvoertuigen in de parkeergarages besproken in de raadscommissie van 4 juni.

De tariefverhoging  die begin 2015 is doorgevoerd stelde het tarief voor een motorvoertuig gelijk aan het tarief voor een auto. Dit is naar het inzicht van de SGP niet terecht geweest. In de Princenhavengarage worden motorvoertuigen niet geparkeerd op de reguliere parkeervakken, maar in een apart parkeervak of op andere plaatsen in de parkeergarage. Een motorvoertuig neemt daarom veel minder ruimte in beslag dan een auto in deze garage.

Onder andere naar aanleiding van informatieve vragen en fotomateriaal van de SGP heeft het college besloten om de tarieven voor motorabonnementen voor de Princenhavengarage weer te herstellen naar het oorspronkelijke tarief van 47 euro per kwartaal. De 23 motorrijders die het betreft zullen per brief geïnformeerd worden over de “nieuwe tarieven”. De SGP is blij dat het college dit besluit heeft genomen. Het tarief is weer in overeenstemmi

Uit de krant