Afbeelding
Foto: Unsplash

Steenbreek Katwijk deelt zaterdag 300 zonnebloemplantjes uit

Algemeen

In het kader van de campagne Vincent aan Zee deelt Steenbreek Katwijk op zaterdag 18 mei meer dan 300 zonnebloemplantjes uit in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Als u mee wilt doen aan de vergroening van Katwijk, of eigenlijk de vergeling van Katwijk met zonnebloemen, dan nodigt de organisatie u uit om op 18 mei tussen 10.30 en 12.30 uur langs te komen bij De Oude Redschuur (Rijnmond 200, Katwijk), Het Dorpshuis (Kerkweg 3, Valkenburg) óf bij De Burgt, Burgemeester Koomansplein 1, Rijnsburg.

Met de campagne Vincent aan Zee probeert Steenbreek Katwijk samen met u ons mooie dorp groener en biodiverser te maken. Dat is goed voor mens, dier en plant en zorgt voor een aantrekkelijke leefomgeving. Een groene leefomgeving zorgt ook voor koelte op hete dagen en voor het makkelijker weg laten vloeien van regenwater dat tegenwoordig soms met bakken uit de lucht valt. 

De zonnebloemplantjes die u gratis kunt afhalen zijn voor ons biologisch opgekweekt door de Katwijkse kwekerij Festina Lente tuin. Het gaat om een soort die ongeveer een meter hoog wordt.

In principe is er per huishouden één plantje beschikbaar en op is op.

Meer weten over Steenbreek Katwijk: zie www.steenbreekkatwijk.nl

Uit de krant