Afbeelding
Foto: Laurens Wolthaus

De Leidse Buitenschool in Katwijk in de race voor een ANWB Verkeersplein

Algemeen

De Leidse Buitenschool in Katwijk is in de race voor een ANWB Verkeersplein. De Katwijkse school vindt de verkeersveiligheid rondom de school ‘matig’. Met een verkeersplein kunnen de leerlingen in een veilige omgeving verschillende verkeerssituaties oefenen.

‘We willen het verkeersplein intensief gebruiken tijdens de specifieke verkeerslessen, maar ook als onderdeel van het dagelijkse schoolleven. Hierdoor kunnen onze leerlingen praktische ervaring opdoen met oversteken, het herkennen van verkeerssignalen en het navigeren in verschillende verkeersomstandigheden. Wat helpt om onze leerlingen beter voor te bereiden op de realiteit buiten de school’, schrijft de school.

Dit jaar organiseert de ANWB opnieuw de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met fietsen en meteen praktijkervaring opdoen. Iedereen kan een stem uitbrengen op één van de ruim 300 basisscholen die in de race zijn voor een ANWB Verkeersplein. In Zuid-Holland doen 56 basisscholen mee aan de verkiezing. Daarvan maken zeven basisscholen kans op een ANWB Verkeerplein, dankzij een samenwerking met ROV Zuid-Holland. Stemmen kan tot en met vrijdag 31 mei.

Uit de krant