| Foto: pr
| Foto: pr

Informatieve sessie over Woonagenda Katwijk

Algemeen

Op 23 mei is er tussen 21.00 en 21.45 uur in het gemeentehuis een informatieve sessie over Woonagenda Katwijk 2024. Op het gebied van de volkshuisvesting staat Katwijk voor een aantal forse opgaven. De actualisatie van de woonagenda moet ervoor zorgen dat er sneller betaalbare woningen worden gebouwd. Daarnaast wordt het aandeel betaalbare woningen bij nieuwbouwprojecten verhoogd van 50% naar 65%. Ook wordt een verplichting toegevoegd om te bouwen in de categorieën sociale huur, middeldure huur of betaalbare koop.

Meepraten

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over de Woonagenda Katwijk 2024 en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt.

Spreekrecht en de vergadering volgen

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de vergaderingen. Vooraf aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch via 071-406 5302. De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl.

Uit de krant