Afbeelding
Foto: Laurens Wolthaus

Onderhoud Buitensluis van start

Algemeen

Het grote onderhoud aan de sluisdeuren van de Buitensluis is afgelopen maandag van start gegaan. Eerder bleek namelijk uit inspectie dat de stalen (afdek)platen van de sluisdeuren dringend aan vervanging toe zijn.

 Door Jonah van den Oever

Door de werkzaamheden is de Buitensluis tot en met vrijdag 14 juni afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de weg tijdens de werkzaamheden wel blijven gebruiken. Voor autoverkeer is een omleiding ingesteld om het parkeerterrein Noordduinen te bereiken.

Weer en wind

Het Hoogheemraadschap van Rijnland is verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de Buitensluis. Een woordvoerder van hen laat weten dat de sluisdeuren vervangen moeten worden zodat ze weer klaar zijn voor de toekomst en bestand zijn en blijven tegen weer en wind.

Voorbereidingen

De woordvoerder vertelt dat alle voorbereidingen naar wens zijn verlopen. ‘Alles is voorspoedig en volgens de planning gegaan. Hierdoor konden we maandag meteen van start gaan.’ Daarnaast gaat zij ervan uit dat de werkzaamheden ook echt op vrijdag 14 juni afgerond zijn. 

‘De verwachting is dat we de werkzaamheden de geplande datum kunnen afronden. We gaan er niet vanuit dat we uitlopen, maar als bijvoorbeeld het weer tegen zit kan het nodig zijn.’

KNRM

De KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) maakt bij calamiteiten vaak gebruik van de weg over de Buitensluis. Dat deze nu een maand dichtgaat, is volgens de woordvoerder van het Hoogheemraadschap geen groot probleem. ‘Op verzoek van de gemeente plaatsen we een bord vlak bij het parkeerterrein zodat auto’s tijdig kunnen keren. De KNRM kan daarnaast gewoon op hun terrein terecht en zij kunnen ook op het strand komen. We verwachten hier geen problemen.’

Uit de krant