Afbeelding
Foto: Dunavie

Nieuwbouw 114 woningen in Hoornes noordoost na de zomer van start

Algemeen

Dunavie geeft de Katwijkse bouwer KBM opdracht voor de bouw van 114 nieuwe woningen in Hoornes noordoost. In het verleden stonden hier 81 appartementen, er komen er dus 33 extra bij.

Het project bevat 43 middenduur- en 71 sociale huurappartementen, die voldoen aan de nieuwste duurzaamheidnormen. De woningen worden verdeeld over twee verschillende gebouwen, liggend tussen de Boerslaan en Suurmondstraat, waar naast meer woningen, ook meer groen terugkomt. 

Dunavie en KBM zijn trots op deze lokale samenwerking. Voor bestuurder Roland Marx van Dunavie komt er eindelijk vaart in het lang verwachtte project. ‘Door allerlei redenen is dit project langzaam van de grond gekomen. Nu gaan we letterlijk opbouwen. Er komen prachtige appartementen, voor verschillende doelgroepen. Met de nieuwbouwprojecten van de afgelopen jaren groeit het aantal sociale huurwoningen in Katwijk jaarlijks door’.

Voor de directie van KBM is het een feest om weer in de Hoornes aan de slag te gaan. ‘Mijn broers en ik groeiden op in de Hoornes. Het is dus voor ons echt een thuiswedstrijd. Na de nieuwbouw aan de Hoorneslaan een paar jaar terug, bouwden we aan de Jaap Bergmanstraat al 52 sociale huurwoningen in Oeverhof en nu hier. Dat is echt gaaf! Voor ons Katwijkers is er niets mooier dan in je eigen achtertuin te doen waar je goed in bent, mooie woningen bouwen in onze eigen gemeente’, aldus directeur Willem van der Plas. 

Wethouder Gerard Mostert kijkt uit naar de start. ‘Na de zomer gaat KBM echt bouwen, de afgelopen maanden zaten we in de voorbereidingsfase, bomen kappen en de grond klaar maken. Dan start het echte bouwen en daar kijk ik als wethouder wonen natuurlijk erg naar uit, want in plannen kun je niet wonen. In de mooie mix appartementen die hier komt gelukkig wel. De verdichting (meer terugbouwen dan er stond) is hard nodig in tijd van krapte’.

Met een focus op duurzaamheid, parkeren uit het zicht en een groene leefomgeving zijn deze appartementen een mooie aanvulling op de buurt die de komende jaren nog flink aangepakt wordt. Roland Marx sluit af: ‘Dit is de start van het project Hoornes noordoost, de eerste van drie fases. De komende jaren bouwen we door tot aan de Biltlaan. Om zo stap voor stap richting 2031 meer én duurzamere woningen te bouwen dan dat er nu staan.’

Uit de krant