Afbeelding
Foto:

Kraan stopt met Albert Heijn Hoornesplein

Algemeen

De Albert Heijn op het Hoornesplein krijgt een nieuwe eigenaar. De familie Kraan heeft de supermarkt verkocht.

De supermarkt, toen A&O, werd in 1973 door Kraan overgenomen van de familie Krijgsman. 

Een kleine winkel van 236 m2, gelegen tussen bakkerij van der Oever en reisburo Jansen direct naast het parkeerterrein. Na een aantal jaren is de formule gewijzigd naar Méérmarkt en in 1994 werd de overstap gemaakt naar Albert Heijn. 

De handelsgeest van vader Rinus Kraan was groot. Door het kopen en ruilen van diverse panden kon de familie Kraan in 1996 naar de overkant verhuizen, de huidige locatie. 

Na een moeizame start lukte het de familie om het vertrouwen van de Katwijkse consument meer en meer te winnen. In de loop der jaren hebben zij de winkel twee keer flink kunnen vergroten, waarbij er in 2019 de nieuwste formule van Albert Heijn is verkregen. ‘Een winkel waar we tot op de dag van vandaag trots op zijn’, vertelt de familie.

‘Eind 2023, na een lange periode van afwegen hebben we de moeilijke beslissing genomen om niet langer door te gaan als ondernemers en de winkel te koop aan te bieden. De kopers zijn zeer ervaren en succesvolle Albert Heijn ondernemers waar wij onze winkel met een gerust hart aan over durven te dragen.’

De winkel sluit op zaterdag 18 mei en wordt op maandag 20 mei weer geopend door de nieuwe eigenaren. ‘De komende weken zullen pittig en emotioneel voor ons zijn waarin wij hopen iedereen nog persoonlijk te mogen bedanken en de hand te schudden.’

Uit de krant