Afbeelding
Foto: D. Kloos

Rijnsburgse IJsclub reikt bijzondere prijzen uit

Algemeen

Op het feestelijk versierde IJswaerd van de Rijnsburgse IJsclub vond afgelopen zaterdag het feestelijk RIJC Event plaats.

Na de openingswoorden van organisator Thomas de Mooy, die aangaf wat het flitsende programma in hield, leidde Carmen en Nikita Westerhoven op vlotte wijze de bingo voor de jeugd. Daarna volgde prijsuitreiking van de clubkampioenschappen aan respectievelijk de Benjamins, Mini’s en Welpen, die werden uitgereikt door trainster Daphne. 

Wedstrijdorganisator Henk de Mooy zette alle 20 trainers in het zonnetje, die naast een bloembakje ook nog een mini EHBO tasje ontvingen. Nadat de prijsuitreiking van de massastart winnaars had plaatsgevonden genoot iedereen in het zonnetje van een heerlijke barbecue. De pupillen, de G-schaatsers uit Katwijk, de junioren en recreanten ontvingen na de geslaagde barbecue hun kampioensprijzen.

Hierna werd jeugdtrainster Tineke de Mooy bedankt. Zij is niet alleen een talentvol schaatsers geweest, maar ook een zeer goede trainster. Jarenlang was zij de drijvende kracht voor de jeugd zowel bij de schaats- als veldtraining. Voorzitter Hans Kruyt overhandigde haar een welverdiende waardebon.

Bijzondere prijzen

Secretaris Henk de Mooy werd onderscheiden met een fraai beeldje voor zijn jarenlange inzet als wedstrijdleider en o.a. de Sleep Inn. De woorden op het beeldje ‘Henk is goud waard voor de RIJC’ spraken boekdelen.

Hans Kruyt maakte daarna bekend dat er een nieuwe prijs in het leven werd geroepen en wel de aanmoedigingsprijs die werd gekoppeld aan Jan Pieter Tensen, die altijd een groot hart heeft getoond voor de RIJC. Deze J.P. Aanmoedigingsprijs werden overhandigd aan Max van Mill voor zijn grote progressie als beginner op het ijs en Anna de Rover voor haar doorzettingsvermogen om na gezondheidsklachten altijd weer terug te komen. Tenslotte overhandigde Marjan Veuger de ontwerpbokaal aan Ilse Veuger en Sven Hutte, die de meeste pr’s dit jaar hadden gereden. Het gezellige feest duurde daarna nog een paar uurtjes en kon iedereen terugzien op een zeer geslaagd RIJC event met grote dank aan alle organisatoren.

Uit de krant