Uit de voorzet van Vincent Noordam zou geen goal voortkomen.
Uit de voorzet van Vincent Noordam zou geen goal voortkomen. Foto: Piet van Kampen

Gelegenheidsformatie Rijnvogels redt het niet

Algemeen Sport

Een overtal aan afwezigen. Toch moest trainer Thomas Duivenvoorden een team binnen de lijnen brengen dat op vele plaatsen afweek van de beoogde basiself waarmee hij aan het seizoen begon. Lange tijd leek een verdiende gelijkmaker in de lucht te hangen maar deze kwam er niet. Op twee cruciale momenten scoorde SteDoCo. Op slag van rust en in de 90e minuut. Op basis hiervan zou men de nederlaag geflatteerd kunnen noemen.

De man van de wedstrijd, Peer van Paassen, was anderhalf jaar geblesseerd en speelde voor de tweede keer in de zeer gewijzigde basiself. Hij blikt terug op het verloren duel tegen het hoog genoteerde SteDoCo. ‘We hebben goed gevoetbald maar we misten toch teveel spelers. Met elkaar hebben we hard gewerkt’ was zijn terechte conclusie. Natuurlijk waren we niet helemaal op elkaar ingespeeld en zou het nog beter hebben gekund al speelden wij bij vlagen goed voetbal’. Geen woord van gelogen want zeker in de tweede helft was de thuisclub zelfs de bovenliggende partij in een aantrekkelijk en soms temporijk duel. ‘We zijn dit seizoen gegroeid en ik had ook sterk het gevoel dat de gelijkmaker er zou komen. De bal werd twee keer van de lijn gehaald en het zat ons toen niet mee’ betreurt hij achteraf.

De mannen die wel binnen de lijnen kwamen deden bijna hun afwezige kompanen vergeten. Er werd fris gebald en goed gecombineerd en de sporadische kansen waren voor de Vogels. Het net achter doelman Maarten de Fockert werd echter niet gevonden. Eenmaal moest hij zich strekken om een inzet van Dennis Bakker te pareren en zag voor zijn hok enkele hachelijke momenten goed aflopen. Het werd een aantrekkelijk duel op het middenveld. SteDoCo leek optisch de betere maar kwam vooralsnog niet tot doelrijpe kansen. Die ene die er wel kwam werd benut. Na een afgeslagen Rijnvogelaanval bereikte de bal de snelle Elviro van Overbeek die Joran Schröder vond en deze op slag van rust de 0-1 binnenwerkte. Op een zoals dat heet, een psychologisch moment.

Zaak dus voor de Vogels om na de rust de zoektocht naar de gelijkmaker in te zetten. Maar vooral ook te zorgen dat de 0-2 uitbleef waarmee de zaak waarschijnlijk vroegtijdig beslist zou zijn geweest. SteDoCo met snelle uitvallen leek even de betere ploeg maar naarmate het duel vorderde werd de thuisclub sterker. De druk op de veste van De Fockert werd opgevoerd maar zijn doel ontsnapte enkele keren op soms onnavolgbare wijze aan doorboring. Een scrimmage werd overleefd en een inzet van Van Paasen keerde hij met de vingertoppen. In een alles/of/niets offensief zijn de risico´s van een tegenstoot groot. Deze werd door de bezoekers perfect uitgevoerd en Everon Pisas besliste op de vlareep met een fraaie treffer het duel, 0/2. Arbiter Sander de Brito Roque leidde het duel soeverein.