Eind dit jaar start de bouw van 117 woningen. | Foto: CvdS.
Eind dit jaar start de bouw van 117 woningen. | Foto: CvdS. Foto: CvdS

Start bouw Petr. Van Saksenstraat eind dit jaar

Algemeen

Na de bouwvakantie is er niet meer gewerkt aan het bouwplan aan de Petr. van Saksenstraat/Noordeinde. Hier zullen 117 nieuwbouwwoningen verrijzen. Dunavie laat het project bouwen door de KBM Groep. 

Dunavie laat op hun website weten dat zij dergelijke projecten zoals de Petronella van Saxenstraat fase 2, altijd worden aanbesteed. Verschillende bouwers schrijven zich in en moeten aan veel voorwaarden voldoen. De corporatie kiest uiteindelijk de meest geschikte partij. 

Sleutel eind 2023
Vlak voor de bouwvak is een contract getekend met de KBM Groep uit Katwijk. Bestuurder Roland Marx laat weten: ‘We hebben nu eindelijk een startdatum. Dit project heeft veel vertraging opgelopen door stijgende bouwkosten, de procedure van de omgevingsvergunning en wijzigende wet- en regelgeving. In week 48 van dit jaar start KBM met het boren van de warmtebronnen. Als alles volgens planning verloopt, verblijden we eind 2023 de eerste huurders met de sleutel.’

Volledig nul-op-de-meter
De nieuwe woningen van Dunavie zijn alle 117 nul-op-de-meter. Zo zorgen de installaties in en op de woning voor evenveel energieopwekking als verbruik. In tijden van extreme energieprijzen is het enorm belangrijk om betaalbaar te wonen. Alle woningen worden voorzien van zonnepanelen. Zo wekken ze veel stroom op voor eigen gebruik. Hierop draait bijvoorbeeld de warmtepomp, die ook kan koelen. Ook alle huishoudelijke apparaten gebruiken eerst de aanwezige zonnestroom voor ze betaalde stroom gebruiken. Dit zorgt -bij gemiddeld verbruik- voor neutrale energielasten.

De woningen komen eind 2023 in de verhuur. Dat is ook het moment waarop inschrijvers van Huren in Holland Rijnland kunnen reageren op de beschikbare woningen. De appartementen en eengezinswoningen worden verhuurd in de sociale categorie.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen is er een speciale pagina: dunavie.nl/saxenstraat.

Uit de krant