De Dierenambulance haalde vorig jaar 4.466 huis- en wilde dieren op. | Foto: pr
De Dierenambulance haalde vorig jaar 4.466 huis- en wilde dieren op. | Foto: pr Foto: pr

Geld voor nieuwe Dierenambulance is binnen

Algemeen

Afgelopen week is het streefbedrag van 40.000 euro voor de aanschaf van een nieuwe dierenambulance onverwacht overschreden.

De oudste van de twee ambulances is al meer dan 17 jaar oud en kwam recent twee keer stil te staan. Deze moet dus nodig worden vervangen. Een eerdere crowdfunding voor warmtekasten werd met succes afgerond. 

Daarom werd besloten ook hiervoor een crowdfunding te starten, hoewel het om een veelvoud van dat eerdere bedrag gaat. Met flyers, berichten op Facebook en Instagram en een persbericht werd de actie gestart. Tot afgelopen maandag waren er tal van kleinere en grotere giften binnengekomen. Daarmee kwam de Stichting ter Ondersteuning van de Dierenambulance een aardig eind op weg. Het eindbedrag bleef echter nog buiten zicht.

‘Maandagmorgen werden wij gebeld door een gulle gever, die ons vroeg welk bedrag nog openstond’, vertelt voorzitter Jaap van Meijgaarden. ‘Vanwege de sympathie voor het werk onze organisatie en de noodzaak van vervanging van de ambulance, liet de beller, die onbekend wenst te blijven, weten het nog openstaande bedrag over te zullen maken. Eind van de middag was deze gift op onze bankrekening bijgeschreven! Daarmee kon onze crowdfunding sneller dan verwacht succesvol worden afgesloten. Bestuur, medewerkers en vrijwilligers van onze stichting zijn hier ontzettend dankbaar voor!’

Vanwege de levertijden van auto’s zal de nieuwe ambulance waarschijnlijk pas begin volgend jaar in gebruik kunnen worden genomen.

Uit de krant