| Foto: pr
| Foto: pr Foto: pr

Bewoners Rijnmond vinden plan voor Archeologisch depot ‘schandalig’

Algemeen

Schandalig. Die typering geeft de Vereniging Van Eigenaren (VVE) van Rijnmond 94-140 mee aan het plan om op ’t Wantveld het provinciaal archeologisch depot te bouwen. Dat schrijft de VVE in een brief aan de gemeenteraad.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Provincie Zuid-Holland kiest voor de gemeente Katwijk om bij de Uitwatering het Archeologisch Depot te bouwen. Het Katwijkse college van burgemeester en wethouders ziet dat wel zitten en ziet ook mogelijkheden voor huisvesting van onder meer het Natuurcentrum dat nu nog aan de Boulevard gevestigd is. 

Twee maanden geleden liet het college in een brief aan de gemeenteraad weten, dat onderzoeken naar stikstof, parkeren, bestemmingsplan en explosieven positief zijn uitgepakt voor die locatie.

Maar omwonenden denken daar heel anders over, blijkt uit de brief die twee schrijvers namens de VVE Rijnmond 94-140 aan de raad heeft geschreven.

‘Wij vinden het schandalig, dat de gemeente een gebied dat in het Bestemmingsplan als Natuur, duinen functie is aangemerkt, zelfs maar in aanmerking neemt om daar iets te bouwen en de bestemming van dit gebied wijzigen in een bedrijfsbestemming. Officieel is het niet toegestaan om op die grond een gebouw neer te zetten!’

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.

Uit de krant