De voormalige Prins Mauritsschool blijft nog even in gebruik als schoolgebouw. | Foto: SKvD
De voormalige Prins Mauritsschool blijft nog even in gebruik als schoolgebouw. | Foto: SKvD Foto: SKvD

Prins Mauritsschool langer gebruikt voor De Windvang

Algemeen

De voormalige Prins Mauritsschool aan de Nolensstraat gaat langer gebruikt worden als huisvesting voor SBO De Windvang. Dat besluit heeft het college genomen. Het was de bedoeling dat deze zomer De Windvang zou verhuizen naar het nieuwe Integraal KindCentrum+ (IKC+) Van Lierestraat verderop in de Hoornes.

Dat gaat niet lukken. De planning is nu dat in het najaar van 2023 het IKC+ pas haar deuren kan openen. De Windvang heeft dus tot die tijd een locatie nodig. 

De voormalige Prins Mauritsschool is geschikt als tijdelijke huisvesting voor enkele scholen die in aanmerking komen voor renovatie/nieuwbouw in de komende jaren. Maar dat staat haaks op gemaakte afspraken met woningcorporatie Dunavie. In 2016 is een overeenkomst getekend om daar woningen te ontwikkelen. ‘Het is ook van belang om het schoolgebouw vrij te houden voor tijdelijke huisvesting van het onderwijs’, redeneert het college.

Daarom zet het college nu een streep door de overeenkomst. Dunavie is hier op 12 mei al van op de hoogte gesteld. Volgens het college heeft Roland Marx, directeur-bestuurder van Dunavie, aangegeven bereid te zijn van de ontwikkellocatie af te zien.

De gemeente gaat in overleg met Dunavie kijken naar alternatieve locaties.

Uit de krant