Logo allesoverkatwijk.nl
<p>De betreffende woonboot aan het Moleneind in Rijnsburg. | Foto: SKvD</p>

De betreffende woonboot aan het Moleneind in Rijnsburg. | Foto: SKvD

(Foto: SKvD)

Woonboot in Moleneind wordt niet meer verhuurd

Bewoners van het Moleneind in Rijnsburg kunnen opgelucht ademhalen. De woonboot in hun straat verdwijnt. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vorige week besloten.

Afgelopen maart uitten bewoners van het Moleneind hun ongenoegen over een woonboot die enkele jaren voor overlast zorgde. ‘Klachten, brieven aan gemeenteraad, brieven aan college, wijkagent, wijkregisseur, alles hebben we geprobeerd’, liet een bewoonster destijds weten. Dat leidde tot een gesprek met burgemeester Cornelis Visser.

De woonboot is eigendom van de gemeente en werd verhuurd aan Stichting De Binnenvest in Leiden. Een client van die stichting woonde enkele jaren in die woonboot, tot zijn overlijden.

Totaal verwaarloosd
In het besluit van het college van vorige week staat, dat het de intentie was om de boot opnieuw te verhuren aan een dakloze inwoner.

‘Helaas is de boot eind maart gezonken, hebben de buren van het Moleneind bezwaren tegen de komst van een nieuwe bewoner en vinden er in de nabije toekomst werkzaamheden aan de riolering en in 2024 herinrichting van het Moleneind plaats. De bezwaren van omwonenden in combinatie met de gevolgen van herinrichting en rioleringswerkzaamheden zorgen ervoor dat het niet haalbaar is de boot opnieuw in gebruik te laten nemen door De Binnenvest’, aldus het college.

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.