Marieke van Schie in actie.
Marieke van Schie in actie. Foto: Wim Kulk

Sportiff Grasshoppers Dames 1 verliest nipt van Den Helder

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de topper in de Eredivisie in en tegen Den Helder niet in winst weten om te zetten. Dit was de eerste verliespartij in dit seizoen voor de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens. Na een prima eerste helft van Sportiff Grasshoppers was het toch de thuisploeg die uiteindelijk de wedstrijd, die tot het laatste fluitsignaal 2 kanten op kon, naar zich toetrok.

Het begin van de wedstrijd laat aanvankelijk een gelijk opgaand scoreverloop zien maar via scores van Noor Driessen en Sonja Kuijt kan Sportiff Grasshoppers iets weglopen. Via 9-10 halverwege wordt het eerste kwart met een 12-17 voorsprong afgesloten.

De tweede periode blijft Grasshoppers het netje goed vinden terwijl het schot van Den Helder redelijk wordt afgestopt. Aanvankelijk kan Sportiff Grasshoppers verder uitlopen, met name via Fleur Kuijt, tot maximaal 13 punten maar Den Helder vecht zich terug in de wedstrijd. Na 12-27 worden de kleedkamers opgezocht bij een stand van 32-41.

Den Helder komt beter uit de kleedkamer en binnen 4 minuten via een 9-0 run op gelijke hoogte. De Katwijkse aanval stokt maar onder andere door scores van Deborah Vos en Alissa van der Plas blijft Sportiff Grasshoppers aan het eind van dit kwart aan de goeie kant van de score (48-50).

De laatste periode lijkt de thuisploeg, die langzaam maar zeker verder uit kan lopen, iets meer over te hebben. Een laatste Katwijkse krachtsinspanning is net niet genoeg, al voert Alissa van der Plas koelbloedig vanaf de vrije worplijn de spanning op tot het uiterste (65-64). In de laatste seconden komt het niet meer tot een goed schot om aan te haken zodat de punten deze keer naar Den Helder gaan. Eindstand 67-64.

Coach Rick Driessen zag zijn team met een groot hart strijden: “Ze speelden een knappe wedstrijd en op het eind met 10 punten achter geven ze niet op en knokken ze zich terug in de wedstrijd en leggen de gedoodverfde favoriet het vuur aan de schenen. Het had ook de andere kant op kunnen vallen.”

Zaterdag 12 februari staat een thuiswedstrijd tegen Jolly Jumpers op de agenda. Aanvang 20.00 uur.