Croine Hoek overhandigt de symbolische cheque aan Peter Korbee. | Foto: P.J.M. van Houten
Croine Hoek overhandigt de symbolische cheque aan Peter Korbee. | Foto: P.J.M. van Houten Foto: P.J.M. van Houten

Katwijks compliment voor vrijwilligers

Algemeen

Duizenden vrijwilligers worden de komende weken in het zonnetje gezet met het Katwijks compliment. Aanleiding is de ‘Dag van de Vrijwilligers’ afgelopen maandag of in dit geval de ‘Week van de Vrijwilligers’. 


Voorgaande jaren werd de vrijwilligersprijs uitgereikt, nu kunnen alle vrijwilligers het Katwijks compliment krijgen en dat betekent voor alle Katwijkse vrijwilligers een strippenkaart met drie gratis bezoeken aan een van de negen musea in Katwijk.

Dit is allemaal te zien tijdens een bijzondere televisie-uitzending met het Welzijnskwartier via RTV Katwijk, dagelijks om 12.00 uur, 18.00 uur en 21.30 uur en via Alles over Katwijk en de Katwijkse kranten.

Corine Hoek, sociaal werker bij het Welzijnskwartier licht met een groot aantal vrijwilligers in de uitzending de bedoeling toe. Alle verenigingen en organisaties kunnen voor elke vrijwilliger zo’n Katwijks compliment aanvragen. Heel eenvoudig door te mailen en/of te bellen. Voor alle 26.000 vrijwilligers is er zo’n compliment, de gratis strippenkaart.

Ook de musea varen er wel bij. Zij krijgen de aankomende week een cheque van 500,- euro, uitgereikt door één van de wethouders en Corine Hoek, omdat zij alle vrijwilligers gratis ontvangen. Een mooie geste zowel voor vrijwilligers als musea. In de tv-uitzending werd de eerste cheque door Corine uitgereikt aan Peter Korbee van het Informatiecentrum Vliegkamp Valkenburg.

Tijdens de uitzending zijn allerlei enthousiaste reacties te zien van vrijwilligers van allerlei leeftijden. Vooral de jeugd wordt daarbij in het zonnetje gezet. ‘We hebben voor de jeugd het project MDT – maatschappelijke diensttijd – als invulling van de maatschappelijke stage’, vertelt Corine. ‘We doen er alles aan om de jeugd te betrekken en we willen graag laten zien welke mogelijkheden er zijn. Ook plaatsnemen in de Jongeren Advies Raad.’ 

Inspirerend
Wethouder Adger van Helden is de eerste in de uitzending. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat Katwijk trots is op de vele vrijwilligers die zich voor de gemeenschap inzetten. Verder in het programma gesprekken met Peggy Stokkel en Valentina Bouman Smit over de Jongeren Advies Raad en wat daarin voor leuke en inspirerende taken liggen voor de jeugd. Verder filmpjes met Henk Westra in het Museum Oud Rijnsburg, Yentl van de Oranjevereniging Valkenburg, Inge van Duijvenvoorde van de Katwijkse Reddings Brigade, Louis van Schie van de Jutters Katwijk, Max van het Jongerencentrum en Dennis Smit van de Sportspeeltuin Dorpsweide Valkenburg.

Marc Wonnink van RTV Katwijk riep tijdens de uitzending vrijwilligers op om zich aan te melden. ‘RTV Katwijk heeft ook vrijwilligers nodig, van alle leeftijden. Voor techniek, radioprogramma’s, camerawerk, te veel om op te noemen. Dus meld je aan, ook wij hebben een opleidingstraject.’

Op www.doemeeinkatwijk.nl vind je de vacaturebank voor vrijwilligers in Katwijk.

Uit de krant