Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

StringWood Festival

Klassieke muziek voor iedereen: van 28 tot 30 oktober       

Van Bach tot Piazzolla, van appeltaart tot zeekaak en van Katwijkse verhalen tot een wereldreis op zee, het tweede StringWood Festival, dat plaatsvindt van 28 tot 30 oktober op verschillende plaatsen in de gemeente Katwijk, belooft een spektakel te worden voor jong en oud. Klassieke muziek voor iedereen is het credo van het zeskoppige StringWood Ensemble, en dat blijkt uit de diverse programmering die in vier concerten tijdens dit festival wordt aangeboden.

Het festival opent op donderdagavond 28 oktober met een Katwijkse tint: het verhaal van Annie van Leeuwen, die als kind de Tweede Wereldoorlog meemaakte in Katwijk. 

Haar aangrijpende verhaal wordt omkaderd met indringende muziek van componisten uit die tijd. 

Appeltaart met Bachroom

Vrijdagmiddag 29 oktober staat in het teken van het familieconcert Fiddler on the Road, waarin het leven van een oude viool gevolgd wordt. 

Zaterdag zijn er maar liefst twee concerten te bezoeken: ‘evergreens’ uit de klassieke muziek tijdens het Appeltaart met Bachroom-concert, en het slotconcert Stilte voor de Storm - Een muzikale Zeereis, waarin het ensemble op het podium vergezeld wordt door Zeemanskoor Skuytevaert. 

Het StringWood Ensemble is een ensemble van zes jonge musici met wortels in Den Haag, Leiden en Katwijk en uitgevlogen naar het muziekleven in heel Europa. Gedurende het StringWood festival vestigen zij zich voor drie dagen in Katwijk aan Zee. 

Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via de Website van het StringWood Ensemble of aan de deur, en kosten 7,50 euro. 

Wanneer/Waar:

- 28 oktober, 20:15u, Soefitempel Katwijk aan Zee, openingsconcert Katwijk Vertelt

29 oktober, 16:00u, Soefitempel Katwijk aan Zee, familieconcert Fiddler on The Road

- 30 oktober, 11:00u, De Voorhof Rijnsburg, Appeltaart met Bachroom 

- 30 oktober, 20:15u, Vredeskerk Katwijk aan Zee, Stilte voor de Storm - Een Muzikale Zeereis