Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Job Ouwehand en Izzy Hoek planten samen met wethouder Rien Nagtegaal een nieuw boompje.</p>

Job Ouwehand en Izzy Hoek planten samen met wethouder Rien Nagtegaal een nieuw boompje.

(Foto: Piet van Kampen)

Herkansing voor Tiny Forest

Beheer en onderhoud nu goed geregeld

Onderhouden n Waren er tot voor kort nog klachten uit de buurt over het ‘minibosje’ Tiny Forest in Westerhage, vanaf vorige week vrijdag moeten deze tot het verleden behoren. Het planten van een nieuw boompje door wethouder Rien Nagtegaal en de scholieren van de Koningin Julianaschool, Job Ouwehand en Izzy Hoek luidt een nieuw tijdperk in.

Door Piet van Kampen

De klachten over wildgroei van onkruid werden serieus genomen. De gemeente, ondersteunt door leerlingen van de nabij gelegen scholen de Koningin Julianaschool (basisonderwijs) en Yuverta (voortgezet onderwijs), hebben de taak op zich genomen voor een structureel onderhoud. De kleine ‘groene long’ in deze wijk heeft meerdere functies. 

Rick van Cleef van IVN (Natuur Educatie) licht een en ander toe: ‘In dit bosje moet meer biodiversiteit komen. Het groen, de vogels en de vlinders moeten er kunnen gedijen. Voor de kinderen is het een plek om met de natuur kennis te leren maken. Het heeft even geduurd voordat we Tiny Forest officieel konden heropenen nadat het anderhalf jaar geleden is aangelegd, maar dat had alles te maken met de coronacrisis. Nu is het zover. 

Jullie bos

Wethouder Rien Nagtegaal (een toepasselijke naam als we het over vogels hebben) komt samen met een paar leerlingen een nieuw boompje planten. Ook wordt er door leerlingen van Yuverta een bijenhotel geplaatst’. 

Leerlingen van de Koningin Julianaschool nestelden zich op het ‘buitenleslokaal’ van bomenstronken om naar de onderhoudende woorden van Van Cleef te luisteren. ‘Een fijne plek in de natuur. Het kan hier lekker groeien maar wees voorzichtig met jonge boompjes.’ 

Rien Nagtegaal: ‘Het klimaat verandert en het wordt steeds warmer. Bomen zorgen voor verkoeling en dat het regenwater weg kan lopen. Het is nu jullie bos en dat jullie het gaan onderhouden daar ben ik heel erg blij mee’. Wie er mee wilde helpen een nieuw boompje te planten?  Nou, vrijwel iedereen dus. Uiteindelijk waren Job Ouwehand en Izzy Hoek de gelukkigen die samen met de wethouder de spade ter hand mochten nemen om de officiële handeling gestalte te geven.