Ilse Kuijt was topscorer tegen Jolly Jumpers.
Ilse Kuijt was topscorer tegen Jolly Jumpers. Foto: Wim Kulk

Eerste zege voor dames Grasshoppers

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd tegen Jolly Jumpers in winst weten om te zetten. In de eigen sporthal Cleijn Duin won de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens in een aantrekkelijke wedstrijd uiteindelijk ruim van de ploeg uit Tubbergen.

Het duurt even voor de Katwijkse aanval op gang komt waardoor de bezoekers aanvankelijk een kleine voorsprong kunnen pakken (5-8). Aanvallend gaat het daarna wat beter en neemt Sportiff de leiding over. Dit duurt echter niet lang en via een eindspurt en een driepunter vlak voor de buzzer kan Jolly Jumpers dit kwart winnend afsluiten (16-19).

Een goeie start in het tweede kwart bezorgt Sportiff Grasshoppers een kleine voorsprong maar Jolly Jumpers kan in het kielzog blijven. Via 29-26 halverwege deze periode is het verschil 6 punten in Katwijks voordeel als het rustsignaal klinkt (41-35).

De eerste score na rust is voor Jolly Jumpers maar daarna bezorgen 3 driepunters op rij en een 19-0 run Sportiff Grasshoppers een ruime voorsprong. Via 60-37 staat er bij aanvang van de laatste periode een 70-48 stand op het scorebord.

Ook de vierde periode blijft Sportiff Grasshoppers aanvallend productief en omdat ook verdedigend de pressie blijft kan de thuisploeg verder uitlopen naar een ruime overwinning (94-61).

Rick Driessen zag een aarzelend begin van zijn team dat veel miste in de aanval: “Omdat de overige zaken in de aanval wel goed werden uitgevoerd, gingen we toch met een kleine voorsprong de kleedkamer in waar werd aangedrongen op een betere verdediging. Toen dat eenmaal uitgevoerd werd, was de geel zwarte machine niet meer te stoppen. Ik zag met bij vlagen schitterend basketbal met veel scores van Ilse Kuijt en oogstrelende assists van Noortje Driessen.”

Deze zaterdag staat opnieuw een thuiswedstrijd in sporthal Cleijn Duin op het programma tegen BC Cangeroes uit Utrecht. Aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur.