Logo allesoverkatwijk.nl
<p>De voorbereidingen voor de taptoe op de Middelmors zijn in volle gang.</p>

De voorbereidingen voor de taptoe op de Middelmors zijn in volle gang.

(Foto: PR)

Taptoe Katwijk is terug van weggeweest

Als alle corona-regels het toelaten zal op zaterdag 18 september de bekende Taptoe Katwijk weer als één van de eerste taptoes in Nederland zijn comeback maken. Locatie: Sportpark De Middelmors, thuishaven van Rijnsburgse Boys.

Door de versoepeling van de corona-maatregelen zijn er voor evenementen weer wat meer mogelijkheden, mits de organisatie en het evenement voldoen aan specifieke voorwaarden. Bandmanager Alderik van Duijn van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk geeft aan dat DVS direct hiermee aan de slag is gegaan: “Een evenement kan nu plaatsvinden indien er rekening wordt gehouden met een maximaal aantal bezoekers, gevaccineerd of getest en als alle andere aanwijzingen op het gebied van afstand en hygiëne worden nageleefd. Wij zijn dan ook enorm blij dat we als één van de eerste taptoes in Nederland onze Taptoe Katwijk kunnen houden op 18 september.”

Van Duijn heeft er alle vertrouwen in dat de taptoe veilig kan worden georganiseerd. “Vorig jaar waren wij met ‘Strijd aan Zee’, een concours voor jeugdkorpsen, al als één van de eersten in staat om volledig veilig een evenement te organiseren. In overleg met de Gemeente hebben wij aan alle geldende voorwaarden voldaan. Ook de Taptoe zal op deze wijze weer volledig veilig kunnen plaatsvinden”.

Gevarieerd

Diverse muziekkorpsen uit de top van Nederland hebben belangstelling getoond om mee te doen aan Taptoe Katwijk. Van Duijn: “Veel korpsen willen weer hun gezicht aan het publiek laten zien. Natuurlijk zijn ze allemaal pas weer een aantal maanden in training en moeten de korpsen nog groeien naar een topvorm. Maar deze bijzondere taptoe wordt vooral een feest. Een feest van het weer samen mogen spelen voor een publiek dat heel lang heeft moeten wachten. De orkesten hebben er ongelofelijk veel zin in!”

Het deelnemersveld bestaat uit een serie van bekende orkesten uit Nederland die hun sporen op het WMC Kerkrade hebben verdiend. Natuurlijk is DVS Katwijk weer gastheer en zal met al haar orkesten gaan meedoen. Daarnaast zijn te gast Showband Urk, de Rijnmondband Schiedam, Juliana Amersfoort, Exempel Empel en de Flora Band Rijnsburg.

“Uiteraard volgen we de landelijke corona-maatregelen strikt op. Mocht het evenement door ontwikkelingen toch niet kunnen doorgaan krijgen de bezoekers hun entreegeld terug. Binnenkort start de kaartverkoop zodra we het aantal toe te laten bezoekers officieel is vastgesteld via de vergunning. 

Tot die tijd kan het publiek hun toegangskaarten reserveren via www.dvskatwijk.nl Iedereen die heeft gereserveerd is verzekerd van een toegangskaart. Uiteraard houden we iedereen uitgebreid op de hoogte van de actuele ontwikkelingen”.