Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Net als vorig jaar ook dit jaar een Nationaal Toostmoment op Koningsdag. | Foto: Marc Wonnink</p>

Net als vorig jaar ook dit jaar een Nationaal Toostmoment op Koningsdag. | Foto: Marc Wonnink

(Foto: Marc Wonnink)

Oranjeverenigingen bundelen krachten in Koningsdaguitzending op RTV Katwijk

De vier Oranjeverenigingen Katwijk aan Zee, Katwijk aan de Rijn, Rijnsburg en Valkenburg bundelen opnieuw hun krachten tijdens Koningsdag 27 april. Vorig jaar moest het zorgvuldig door de Oranjeverenigingen opgezette Bevrijdingsprogramma worden geannuleerd vanwege corona. 

Helaas is het ook dit jaar niet mogelijk Koningsdag met elkaar te vieren. Daarom is er gekozen voor een gezamenlijk programma van de vier Oranjeverenigingen in samenwerking met RTV Katwijk en Verhagen Media. De Oranjeverenigingen doen natuurlijk niets liever dan met een eigen en uitgebreid programma komen, maar dat blijkt opnieuw niet mogelijk. Toch willen ze de bevolking laten zien, dat ze er nog steeds zijn en proberen ze, elk voor de eigen kern toch een aantal activiteiten te organiseren binnen de veiligheidsmaatregelen.

Live uitzending
Naast die activiteiten wordt er op Koningsdag 27 april van 10.00 tot 13.00 uur een speciaal televisieprogramma georganiseerd in het teken van de Oranjefestiviteiten. In samenwerking met RTV Katwijk en Verhagen Media wordt meegekeken hoe men nog steeds actief is en voor de verschillende doelgroepen aan het werk.

Dat dit bijzondere beelden gaat opleveren is zeker. Daarnaast komt er een bijzondere Koningsdag Taartenbakwedstrijd, zijn er muzikale bezoeken, speciale verrassingen en de inmiddels bekende pub-quiz met mooie prijzen. Volgende week meer nieuws hierover.