Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Marc Wonnink

Relatief druk bij verkiezingsbijeenkomst Forum voor Democratie

‘We hebben hier weinig alternatieven voor de Christelijke partijen’, zegt een van de aanwezigen donderdagmiddag tijdens een bijeenkomst van Forum voor Democratie. Terwijl voorman Thierry Baudet op het podium een monoloog houdt over zijn partijstandpunten, verzamelen zich een mannetje of 200 op het parkeerterrein aan de Noordduinen.


De ‘vrijheidskaravaan’ is daar neergestreken. Een touringcar met een inklapbaar podium. ‘Ze hebben geen idee wat ze te wachten staat. We zijn het grootste civiele leger van Nederland. Op 17 maart krijgen wij de vrijheid terug,’ spreek Baudet de aanwezigen toe. ‘We zijn de enige partij die kijkt naar de cijfers, naar wat is hier nu echt aan de hand.’ Daarmee doelt Baudet op de sterftecijfers, die volgens hem niet hoger zijn door het coronavirus. Op basis van cijfers van het CBS blijkt echter dat er duidelijke pieken zichtbaar zijn tijdens de eerste en tweede golf.

‘Hij maakt een integere indruk op mij, hij is eerlijk,’ zegt een meneer. ‘Er zijn ook een hele hoop deskundigen die hetzelfde beweren als hij. Je moet deskundigen met verschillende opvattingen tegenover elkaar zetten op tv.’