De bibliotheek verdwijnt misschien uit dit pand, maar niet uit de Hoornes. | Foto: SKvD
De bibliotheek verdwijnt misschien uit dit pand, maar niet uit de Hoornes. | Foto: SKvD Foto: SKvD

Bieb blijft toch in Katwijk Noord

Algemeen

Er blijft toch een bibliotheekvoorziening in Katwijk Noord. Een grote meerderheid van de gemeenteraad heeft zich hier voor uitgesproken bij de besluitvorming over de vorming van een nieuw cultuurbedrijf. In de oorspronkelijke plannen, waarbij de hoofdvestiging van de  bibliotheek naar Rijnsburg verhuist, zou er in Katwijk Noord geen bibliotheek meer overblijven.

In de raadsvergadering van afgelopen donderdag dienden CDA, GemeenteBelangen, VVD en DURF een wijzigingsvoorstel in waarin Burgemeester en Wethouders gevraagd wordt om de bibliotheekfunctie te betrekken bij de bouw van een nieuw wijkgebouw. Ook wil de raad onderzocht hebben hoe de huidige bibliotheekfunctie behouden kan blijven totdat het nieuwe wijkgebouw klaar is. Naast de indieners steunden SGP, ChristenUnie, PvdA, D66, KiesKatwijk en Fractie Smits het voorstel.

De wijkraad, die het probleem van het vertrek van de bibliotheek uit de wijk middels een open brief aankaartte,  is opgelucht en blij dat de gemeenteraad gehoor heeft gegeven aan haar zorgen.

Uit de krant

Uit de krant