Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Katwijks Muziekakkoord ondertekend

Dinsdagmiddag hebben burgemeester Cornelis Visser en wethouder Jacco Knape via een live verbinding met de Koningin Julianaschool het Muziekakkoord, Méér Muziek in de Klas ondertekend. Met dit akkoord zet de gemeente zich samen met de stichting Méér Muziek in de Klas, de gemeentelijke Muziekschool en de Schoolkunstcommissie in voor meer muziekles in de klas op de basisscholen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

De ondertekening werd goed gevierd in de Koningin Julianaschool. Leerlingen uit groep 5, 6 en 7 hadden allerlei liedjes ingestudeerd en gaven een muzikale show aan iedereen die via de livestream meekeek. “Wat was het feestelijk om te zien dat jullie allemaal zo mooi muziek maakten. En dat is nu precies wat we met het Muziekakkoord willen bereiken. Dat alle kinderen in de gemeente Katwijk op deze manier muziek kunnen maken”, liet Jacco Knape aan de kinderen weten.

Er wordt in de gemeente Katwijk al een aantal jaren aandacht besteed aan muziekonderwijs. Zo krijgen alle groepen op alle scholen al vijf wekelijks aaneensluitende muzieklessen van vakdocenten van de Muziekschool. Ook zijn er in de gemeente veel actieve muziekverenigingen.