Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Raad van State onder zware druk met tijdelijke N206

De provincie heeft de Raad van State flink voor het blok gezet in een spoedzaak over de tijdelijke N206 (Tjalmaweg) in Valkenburg. Als de vereiste omgevings- en kapvergunningen voor de tijdelijke weg worden geschorst, dan dreigt een vertragingsschade van 300.000 euro per week. Dat stelde Elisabeth Schippers, de advocate van de provincie, afgelopen maandag tijdens een spoedzitting bij de Raad.

Door Adri van der Wel, rechtbankverslaggever

‘Vinden de kap en de herplant niet de komende maanden plaats, dan is de volgende mogelijkheid pas in november 2021. De voorziene openstelling van de nieuwe N206 in augustus 2022 verschuift in één klap naar juni 2023’, aldus Schippers. Verder wees ze de raadsvoorzitter op de relatie met de woningbouw op projectlocatie Valkenburg, die nauw samenhangt met de snelle aanleg van de nieuwe N206. Dat project zou ook vertraging oplopen door de een schorsing van de vergunningen.

De advocate van omwonenden, verenigd in Katwijk Smart Village en de bedrijven Postmus en lasbedrijf Van den Berg waarschuwde de raadsvoorzitter voor de druk die de provincie op de Raad van State legt. ‘Neem die financiële belangen maar met een korreltje zout.’

De Raad doet binnen drie weken uitspraak.

Meer in De Katwijksche Post van afgelopen donderdag.