Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Een deel van de ondernemers die een intentieovereenkomst hebben getekend. | Foto: Wendy Hoek van Bentum</p>

Een deel van de ondernemers die een intentieovereenkomst hebben getekend. | Foto: Wendy Hoek van Bentum

(Foto: pr)

Ondernemers staan achter plannen Cultuurcentrum

‘Een multi-inzetbaar gebouw, onder andere als grote sporthal met zo’n 5.000 bezoekers, beurs- en congreslocatie en culturele ruimte voor onder andere tentoonstellingen en (muziek)evenementen. Katwijkse en regionale ondernemers laten weten kansen te zien in dit mooie burgerinitiatief voor Katwijk voor een Sport- en Cultuurcentrum’, laat initiatiefnemer Ton Frissen weten.

Frissen heeft onder andere de toezegging van House of Music om zich in het nieuwe cultuurcentrum te vestigen. Die commerciële muziekschool uit Katwijk laat volgens Frissen al tien jaar zien dat het goed op eigen benen kan staan.

‘Interessant voor de gemeente om hier wat mee te doen in een samenwerkingsverband, waarbij commerciële instellingen goed samen kunnen gaan met overheidsinstellingen. De gemeente heeft daarmee een mooi alternatief voor de Gemeentelijke Muziekschool die nu jaarlijks voor grote bedragen aan het gemeentelijk infuus ligt.’ Dat hoeft volgens Frissen niet per definitie in hetzelfde gebouw te zijn, maar past samenwerking ook afzonderlijk van elkaar.

Meer in De Katwijksche Post van afgelopen donderdag.