Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Burgemeester Visser over corona: ‘Op dit moment ziet het er niet goed uit’

Tot aan de zomer sprak RTV Katwijk wekelijks met burgemeester Cornelis Visser over de actuele corona-ontwikkelingen in Katwijk. Nu het virus weer terug is, pakt de omroep de draad weer op met de burgemeester. De stand van zaken.


‘Helaas is er een toename van het aantal besmettingen. Eerst in Leiden, en nu in Katwijk. Daarom is het goed dat er een aanscherping van de maatregelen is. De horeca eerder dicht, kleinere groepen, ook in de kerken. Geen publiek meer bij sportwedstrijden. Als je kijkt naar het aantal besmettingen is dat ook gewoon nodig. We moeten met elkaar hier doorheen, ik hoop niet dat het nog strenger wordt. Maar, op dit moment ziet het er echt niet goed uit.’

Meer dan 100 besmettingen in Katwijk in een week tijd. Dat is best heel veel.
Dat is inderdaad veel. Dan kom je in de top van Europa. We worden echt een risico voor onze buurlanden. Daar horen strengere maatregelen bij.

U sprak in de zomer uit, het gaat de goede kant op. Zou u nu een waarschuwing willen geven?
Ja. Ik zie dat het virus heel snel toeneemt. Ik hoor ook de ministers constant waarschuwen. Als het nog verder toeneemt komen er strengere maatregelen. Dat kan van alles betekenen. Ik wil voorkomen dat we in een lockdown terecht komen. Hou je aan de maatregelen, hou je aan de anderhalve meter afstand, hou je aan de hygiënemaatregelen.