Logo allesoverkatwijk.nl
Naast de huidige Torenvlietbrug over de Oude Rijn komt een nieuwe brug. Daardoor zijn er straks twee vaste bruggen, voor iedere rijrichting één. | Foto: pr
Naast de huidige Torenvlietbrug over de Oude Rijn komt een nieuwe brug. Daardoor zijn er straks twee vaste bruggen, voor iedere rijrichting één. | Foto: pr (Foto: pr)

Bouw van de nieuwe Torenvlietbrug mag beginnen

Aannemer Boskalis kan in november starten met de bouw van de nieuwe Torenvlietbrug naast de bestaande brug over de Oude Rijn. De Raad van State weigerde vorige week woensdag om de bouwvergunning voor dit project te schorsen. Sierbestratingsbedrijf Postmus in Valkenburg vroeg de Raad onlangs om schorsing en kwam met een reeks bezwaren. Maar die zijn allemaal verworpen.

Door Adrie van der Wel, rechtbankverslaggever

Boskalis en gemeente Katwijk betoogden bij de Raad dat Postmus als niet-belanghebbende bij dit project opzij moest worden geschoven. De vestiging van het bedrijf ligt op zeker 500 meter van de toekomstige brug. Zicht op die brug is er niet. Verder kwam Postmus onder meer met bezwaren over verstoring van vleermuizen en aantasting van beschermde natuurgebieden in de omgeving door stikstof. Met de aanleg van de brug zou de Natuurbeschermingswet worden overtreden.

Meer in De Katwijksche Post van afgelopen donderdag.