Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Play Ins voor kinderen bij muziekschool

Op woensdag 9 september zijn er in het Heerenhuys, Overrijn 8, Katwijk a/d Rijn, weer Play Ins voor de kindercursussen van de muziekschool. Voor kleuters (4-6 jaar) is er Spelen met Muziek. Voor kinderen vanaf groep 3 (6-9 jaar) is er Ontdek Muziek (16 lessen).


In de cursus Spelen met Muziek vvan 16 lessen gaan de kinderen op een muzikale verkenningstocht: via thema’s die aansluiten bij hun belevingswereld zingen, bewegen op en luisteren naar muziek en spelen op kleine slagwerkinstrumenten. Ze onderzoeken muzikale tegenstellingen, ontwikkelen hun gehoor en gevoel voor maat en ritme én maken kennis met de eerste vormen van muzieknotatie. Daarbij staat het plezier van samen muziek maken/beleven natuurlijk voorop!


De cursus Ontdek Muziek (16 lessen) is bedoeld voor kinderen vanaf groep 3 (6-9 jaar), die muzikale interesse hebben, maar nog niet weten voor welk instrument ze willen gaan. Door middel van zingen, luisteren en spelen op klein slagwerk krijgen de leerlingen een muzikale basis, maken kennis met het notenschrift, puls en ritme, en melodie. En alle instrumenten waarop op de muziekschool les wordt gegeven komen langs in de les, zodat de kinderen ze kunnen horen en zien. Dan kunnen ze vergelijken en ontdekken wat ze mooi vinden en welk instrument ze het meest aanspreekt om zelf te gaan bespelen.

Play Ins op woensdag 9 september om 13.15 uur (Spelen met Muziek) en 14.00 uur (Ontdek Muziek).
Wel opgeven: muziekschool@katwijk.nl