Tips voor wie voor de eerste keer alleen op reis wil | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

Tips voor wie voor de eerste keer alleen op reis wil

Reizen is in deze onzekere corona periode niet het eerste waar je aan denkt. Of juist wel omdat je zo graag wilt en eigenlijk niet kunt wachten. Steeds vaker reizen mensen in hun uppie. Niet alleen jongeren trouwens. Een aantal tips voor die eerste keer, want het zal er toch wel weer van komen?

Start voorzichtig

Ga eerst eens een weekendje. Pak je weekendtas en ga gewoon. Boek van tevoren je accommodatie. Dat geeft op zich al een veilig gevoel en je komt minder snel voor verrassingen te staan. Het zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld twee dagen alleen bent en alle beslissingen in je eentje moet en mag maken. Hoe vergaat je dat? En voordat je heimwee kunt krijgen, mag je alweer terug. Een goed test of het iets voor je is. 

Houd het klein

Kies voor een comfortabele bestemming. Je hoeft niet direct met een rugzak op naar de andere kant van de wereld. Waarom niet eerst een week met je stijlvolle Micmacbags naar Londen of Oslo? Ook dat is solo reizen. Maak het niet groter dan je aankunt. Je moet je wel lekker voelen. Mensen spreken er Engels, het is niet direct een totaal andere cultuur en je bent ook zo weer terug. 

Maak een basisplan

Experts menen dat het, vooral de eerste paar keer, goed is om een planning te maken. Kijk wat er te doen is en wat je leuk vindt en plan dat in. Anders zit je op je hotelkamer en ga je je vervelen. En loopt het anders, dan is dat ook prima. Je hebt in ieder geval een basisplan. 

Tip: lees deze boeken over solo reizen 

Columnist, schrijver en blogger Liesbeth Rasker is vooral soloreiziger. In 2012, ze was begin twintig, ging ze voor het eerst alleen op reis. Niet naar een tante in Limburg, maar naar Mongolië. Daar plakte ze dan ook maar direct China, Nieuw-Zeeland, de Cookeilanden en San Francisco aan vast. Met haar reistas en goeie zin ging ze op pad. Niet veel later kwam haar boek ‘Pinnen in Mongolië’ (2018) uit. Solo reizen (2019) is een ander boek van haar. 

Volgens Liesbeth moet je nooit wachten tot er iemand met je mee wil. Gewoon gaan. En het zou ook helemaal niet eenzaam zijn. Je ontmoet juist sneller allerlei mensen en maakt gauw contact, als je dat wilt tenminste. Australië en Nieuw-Zeeland zijn populaire landen onder solo reizigers, maar inmiddels zijn daar al veel landen aan toegevoegd. 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>