Voormalig Marine Vliegkamp Valkenburg terrein. | Bas Kijzers
Voormalig Marine Vliegkamp Valkenburg terrein. | Bas Kijzers Foto: Bas Kijzers

'Wij willen betaalbare woningen voor de juf, politieagent, vrachtwagenchauffeur en verpleegkundige'

Algemeen

De gemeente Katwijk wil best bouwen op Valkenburg, maar dan moet er ook ruimte komen voor betaalbare woningen voor de juf, politieagent, vrachtwagenchauffeur en verpleegkundige. Dat zegt wethouder Gerard Mostert. Hiermee reageert de gemeente op het nieuws dat het Rijk het inmiddels zat is, en snel woningen wil zien op projectlocatie Valkenburg.

'Er is bij alle bestuurders een gezamenlijk belang en zij voelen dezelfde urgentie dat er tempo wordt gemaakt met het realiseren van woningbouw op dit terrein. Ze hebben hierover op hoofdlijnen afspraken gemaakt. Met name ook het onderwerp van de woningbouw voor de middeninkomens is aan bod gekomen. De afspraken worden de komende twee weken uitgewerkt. Vanwege de urgentie door het tekort aan woningen verwachten ze binnen twee weken een akkoord met elkaar te kunnen sluiten.'

De gemeenteraad heeft 30 januari unaniem in een motie uitgesproken het belang van een snelle start van de bouw van woningen op Locatie Valkenburg te onderschrijven. Daarnaast onderstreept de raad dat het van belang is dat het woningaanbod voor minimaal 20 procent dient te bestaan uit betaalbare woningen voor de middeninkomens, in lijn met regionale afspraken.

Uit de krant