Logo allesoverkatwijk.nl
Op vrijdagavond 13 maart wordt in de hoofdbibliotheek het Katwijks Boekenbal gehouden. | Foto: PR
Op vrijdagavond 13 maart wordt in de hoofdbibliotheek het Katwijks Boekenbal gehouden. | Foto: PR (Foto: )

Schrijvers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gezocht

Bibliotheek Katwijk is op zoek naar schrijvers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Op vrijdagavond 13 maart tussen 20.00 en 22.00 uur brengt de bibliotheek zoveel mogelijk lokale schrijvers onder één dak samen voor een echt Katwijks Boekenbal in de Boekenweek. Een bijzondere ontmoetingsavond waarbij plaatselijke schrijvers zichzelf en hun boek(en) presenteren aan belangstellenden en lezers volop de gelegenheid krijgen kennis te maken met schrijvers uit hun woonplaats.

Eerdere Katwijkse schrijversavonden in 2012, 2014 en 2018 werden een doorslaand succes. Meer dan vijfentwintig lokale schrijvers en hun boeken kregen een platform aangeboden om zich te laten zien. Intussen hebben zich voor de nieuwe ronde in 2020 alweer de eerste schrijvers aangemeld bij de bibliotheek maar er zijn vast nog meer auteurs uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg te vinden die in de laatste twee jaar (tussen 2018 en nu) een boek(je) hebben gepubliceerd, hetzij bij een uitgever, hetzij in eigen beheer. Het maakt niet uit of het om fictie, poëzie, non-fictie of kinderboeken gaat: alle schrijvers zijn van harte uitgenodigd om hun werk onder de aandacht te brengen en met hun lezers van gedachten te wisselen. Bent u zo'n schrijver die graag aanwezig is op dit Katwijks Boekenbal, dan kunt u zich nu aanmelden per mail bij: apauwels@bibliotheekkatwijk.nl.

Boekenfeestje
Het wordt een leuke, gezellige en ontspannen avond met als doel schrijvers en lezers bij elkaar te brengen. Dat gebeurt in een marktachtige sfeer waarbij bezoekers van het ene schrijverstafeltje naar het andere 'hoppen'. Tijdens het centrale gedeelte verzorgt een aantal schrijvers (onder meer Eva Burgers) op het podium een korte en verrassende voordracht. Er is live muziek en natuurlijk wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.
Voor iedereen die nu al enthousiast raakt voor dit Katwijks Boekenbal op vrijdagavond 13 maart in de Hoofdbibliotheek en erbij wil zijn…: toegangskaarten zijn te koop in alle bibliotheekvestigingen en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit en betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). Prijs: € 6,- voor leden Bibliotheek Katwijk en € 8,- voor niet-leden.