Orgelconcert door Minne Veldman | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Organist Minne Veldman.
Organist Minne Veldman. (Foto: pr)

Orgelconcert door Minne Veldman

Zaterdag 9 november a.s. om 20.00 uur geeft Minne Veldman een orgelconcert in de Gereformeerde Kerk (vrijg.) Katwijkerweg 1A te Rijnsburg t.g.v. het 50-jarig organistenjubileum van Hans den Dulk, organist van deze kerk.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo'n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist.

Van zijn orgelspel verschenen twaalf solo-cd's, opgenomen op beroemde orgels zoals in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Den Haag, Maassluis e.a. Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep en gaf hij concerten in Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije.

Als kerkorganist is hij verbonden aan de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij diverse koren. Hij schrijft veel orgel- en koormuziek, van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie 'Koraalbewerkingen' (25 delen) en een serie 'Eenvoudige Psalmbewerkingen' (3 delen).

Op programma in Rijnsburg staan geliefde koraalbewerkingen van Willem Hendrik Zwart, Feike Asma en Klaas Jan Mulder, gevolgd door samenzang.

Ook namen van beroemde oude meesters als Bach, Boëllmann, Lefébure-Wély ontbreken niet.

Het concert wordt afgesloten met een eigen bewerking van Minne Veldman met aansluitend weer samenzang.

Na afloop is er gelegenheid onder het genot van een hapje en een drankje wat na te praten en de jubilaris te feliciteren. De toegang tot het concert is gratis.

Wat vindt u?

Deelauto's een goed idee?Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>