Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pexels.com

Chauffeurs-probleem nog niet opgelost

Er zijn nog steeds niet voldoende chauffeurs voor het vervoer van leerlingen naar speciaal onderwijs. Begin dit schooljaar bleek dat taxibedrijf Noot uit Ede geen chauffeurs genoeg had om die leerlingen in taxibusjes met maximaal 8 kinderen te vervoeren.

65 van de 184 Katwijkse kinderen werden daarom tijdelijk in grotere bussen vervoerd. 'Uiterst vervelend en onwenselijk', oordeelde wethouder Corien van Starkenburg over die situatie. Het gaat inmiddels om zo'n 210 Katwijkse kinderen, die gebruik maken van het leerlingenvervoer, waarvan er op dit moment nog 31 kinderen vervoerd worden in grotere bussen.

'Er zijn de afgelopen tijd veel gesprekken geweest tussen gemeente en vervoerder over de situatie en oplossen ervan', laat een woordvoerder van de gemeente weten. 'Daaruit blijkt dat de vervoerder zich maximaal inspant om meer chauffeurs te werven.'

Landelijk probleem

'Het chauffeurstekort is een landelijk probleem', aldus de voorlichter, 'veel vervoerders worstelen ermee. 'Wij sturen als gemeente erop aan, dat de kinderen zo snel als mogelijk passend vervoer krijgen.' Taxibedrijf Noot verwacht dat het chauffeurstekort na de kerstvakantie is opgelost. Alle ouders worden deze week met een brief van de gemeente op de hoogte gesteld van de laatste stand van zaken. Het gaat om leerlingenvervoer naar drie scholen: Het Duin en De Duinpieper in Noordwijk en Auris de Weerklank in Leiden. Het maximale aantal leerlingen van acht per bus is een voorwaarde die de gemeente stelt bij de aanbesteding van het leerlingenvervoer.