Negentigjarige zwemster verrast in Aquamar | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Annie Paauw werd verrast door haar zwemmaatjes Arie, Anja, Trijnie, Gerda en Ans. | Foto: Piet van Kampen
Annie Paauw werd verrast door haar zwemmaatjes Arie, Anja, Trijnie, Gerda en Ans. | Foto: Piet van Kampen (Foto: )

Negentigjarige zwemster verrast in Aquamar

Zoals elke ochtend tegen half negen stapte zij zwembad Aquamar binnen. Keurig met de auto door Arie Kuijt gebracht. Woensdag 24 juli wachtte er haar echter een verrassing want zij werd zingend door een aantal dames uit haar zwemgroepje onthaald. 'Wat is dit nou allemaal?' vroeg Annie Paauw verbouwereerd maar lachend. 'Ik waardeer dit heel erg'.

Door Piet van Kampen

Annie werd deze dag 90 jaar. Arie Kuijt, de man die haar al vijf jaar lang elke dag vanaf haar woning in de Driehoek naar het zwembad heen en weer rijdt wist dat de nog vitale vrouw jarig zou zijn. Hij liet dit 'uitlekken' aan de –inmiddels vaste- zwemmaatjes geworden Anja, Trijnie, Gerda en Ans. Gevolg: de vocale ontvangst in Aquamar. Even van de prettige schrik bijgekomen zijn er een paar minuten om iets over haar zwemleven te weten te komen.

Watervrees
'Ik had altijd watervrees maar mijn kinderen gaven mij een inschrijfkaart voor zwemles. Toen moest ik wel. Dat was 30 jaar geleden en in 1992 ben ik afgezwommen. Nu zwem ik elke ochtend en ik heb er geen spijt van gehad. Nu ben ik niet meer te houden' grapt zij olijk. In het water leerde zij haar maatjes kennen waarmee zij na het zwemmen regelmatig een ontbijtje met hen neemt. Het is een vrolijk stel bij elkaar. 'Wij zijn hun bonusdochters' lacht Gerda. De 90-jarige wil zo lang mogelijk door gaan. Zij is nog fit en vult haar dagen met een boodschapje doen, een wandelingetje maken, lezen en TV kijken. En natuurlijk haar dagelijkse vroege zwemuurtje. Op naar de honderd? 'Als het aan mij ligt wel'.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>