Platina huwelijksmijlpaal voor Piet en Wil | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Wil en Piet Plug vierden op 26 juli hun platina huwelijk. | Foto: Piet van Kampen
Wil en Piet Plug vierden op 26 juli hun platina huwelijk. | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)

Platina huwelijksmijlpaal voor Piet en Wil

Vrijdag 26 juli was wel een heel bijzondere dag voor Piet Plug (90) en Wil Plug-van Tricht (88). Dit is de dag waarop het echtpaar herdacht dat zij elkaar 70 jaar geleden trouw beloofden voor het leven. Een belofte die al die jaren kaarsrecht overeind is gebleven.

Door Piet van Kampen

De wieg van Wil stond in Amsterdam, maar na 9 jaar verhuisde het gezin naar Katwijk, toen nog een klein dorp waar Piet ter wereld kwam. Zij ontmoetten elkaar bij de muziektent op de Boulevard en na die ontmoeting bleek er muziek in die eerste kennismaking te zitten. Waarom viel het oog van Piet juist op Wil en zag hij in haar de prille liefde? Het komische antwoord: 'Je ruikt gewoon dat het de goeie is'. 'Het klikte gelijk,' weet Wil nog. 'Maar', voegt zij er direct aan toe, 'ik zei tegen hem je kiest voor mij of voor die gasten in het café'. De keuze was gemaakt en het bleek een goede. De zoon van een visserman had zijn visje gevangen en koos met haar de huwelijkszee. De zee waarop hij als visser ook zijn brood zou verdienen totdat hij na een aantal jaren voor de vaste wal koos. 'Dat was toen de kinderen het huis uit waren en ik wilde niet dat hij weer wekenlang van huis was,' licht Wil toe en Piet ging bij Ouwehand visverwerking aan de slag.

Honkvast
Na de huwelijksdag trok het jonge paar tijdelijk in bij de ouders van Wil, maar verhuisden al snel naar de Baron van Wassenaerlaan. Daar woonden zij slechts 7 jaar en vonden daarna hun stekkie in de Prinses Irenelaan waar zij nu al 63 jaar tot volle tevredenheid wonen. Uit hun huwelijk werden de vier zonen Herman, Jan, Piet en Kees geboren. Helaas is Herman enkele jaren geleden overleden en dat wierp een schaduw over het gezin. Anderzijds werd het paar de gelukkige grootouders van 15 kleinkinderen en de overgrootouders van 27 achterkleinkinderen.

Nog een boot
Als visser op een boot, samen in de huwelijksboot, een reisje langs de Rijn en er kwam nog een boot bij toen Piet met pensioen ging. Met hun plezierjacht hebben zij veel mooie plekjes in ons waterrijke land gezien. Tot twee jaar geleden genoten zij hiervan. Voordien was het strand voor Wil een plekje waar zij menig uurtje vertoefde. Het is een hecht paar waar de liefde hoog in het vaandel staat. 'Geven en nemen' is hun beider levensmotto, de basis van een lang en goed huwelijk.

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>