Afbeelding
Foto: pr

De groeten van de Vierdaagse

Algemeen

In alle vroegte vanmorgen vertrokken de eerste wandelaars van de in totaal 44.702 lopers die meedoen aan de 103e editie van de Vierdaagse van Nijmegen.

Vandaag gaat de eerste etappe door de Betuwe richting Arnhem.

Ook familie Klok & Friends zijn gestart.  'We hebben niet zo goed geslapen. We waren opgewonden van gezonde spanning. Het voelt net als de avond voor Sinterklaas', aldus Corrie Klok, die samen met man Wim gestart is voor de 30 km. En haar teen?  'Dat gaat op zich wel. Gewoon niet aan denken', is haar remedie.

Gisteren, maandag, heeft iedereen zijn-haar startnummer opgehaald en werden de laatste voorbereidingen getroffen. De fietsen werden nagekeken, en alle kleding, voeding en drinken werd klaargelegd. De kookploeg had voor een heerlijke maaltijd gezorgd, waarbij nog twee Katwijkers, Anita en Denise Star, zijn aangeschoven.

De eerste ploeg, de 50km lopers, vertrok vanmorgen om 3.15 uur; de 40 km lopers een uur later, terwijl Wim en Corrie om 6.15 uur richting het startpunt vertrokken. Het is begonnen en tot nu toe is het prima wandelweer. Corrie en Wim bij de start: 'Nu genieten van alles wat we tegenkomen, dan bereiken we vanzelf de finish.'   

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant