Ambulances in Katwijk meestal op tijd | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De ambulances van RAV Hollands Midden. | Foto: SKvD
De ambulances van RAV Hollands Midden. | Foto: SKvD (Foto: SKvD)

Ambulances in Katwijk meestal op tijd

De ambulances van RAV Hollands Midden waren vorig jaar in 96 procent van de gevallen binnen 15 minuten na melding aan de centrale op de plaats van bestemming. Dat is weliswaar iets minder vaak dan in 2017 en 2016 – respectievelijk 98 en 97,5 procent - maar voldoet nog steeds aan de prestatienorm van 95 procent voor die zogenoemde A 1-ritten.


Dat blijkt uit de jaarcijfers van die ambulancedienst, die in de regio Hollands Midden verantwoordelijk is voor het ambulancevervoer. De 15-minutennorm wordt onder andere gebruikt om te bepalen hoeveel standplaatsen en ambulances in Nederland nodig zijn om aan de vraag naar ambulancezorg te voldoen.

Het zijn vooral de kleinere gemeenten in de regio, waar de ambulance er vaak langer over doet dan het beoogde kwartier. In bijvoorbeeld Krimpenerwaard, Hillegom, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zuidplas ligt dat percentage onder de 80 procent. In Leiden en Leiderdorp is dat percentage boven de 98 procent, maar dat is gezien de standplaats - Vondellaan in Leiden – natuurlijk logisch.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>