Rijnvogelvrouwen delen punten met concurrent | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Er werd een felle strijd geleverd in Groningen. | Foto: PR
Er werd een felle strijd geleverd in Groningen. | Foto: PR (Foto: Picasa)

Rijnvogelvrouwen delen punten met concurrent

De slag om Groningen is onbeslist gebleven. In een heerlijke wedstrijd, waar beide teams het beste aan de toeschouwers voorschotelden, werd het 1-1. Het werd reclame voor het vrouwenvoetbal. Waar Oranje Nassau met fantastisch positiespel misschien wat makkelijker onder de druk uit voetbalde, was het Rijnvogels met sterk spel wat de betere kansen kreeg. Al was met het oog op de ranglijst de eindstand voor beide teams misschien niet ideaal, kon men uiteindelijk toch wel leven met de puntendeling. Soms sprankelend voetbal van beide teams, door de immense druk in fases veel balverlies, kansen, duels met het mes tussen de tanden en niet te vergeten een uitstekend fluitende scheidsrechter De Klein.

Een 'ouderwets' Rijnvogels schoot uit de startblokken. Bente Boogaard had als aanvalsleider deze middag direct haar ploeg op voorsprong kunnen zetten, maar de bal schoot op het zware kunstgrasveld net te ver voor haar uit. Er ontspon zich een mooi schouwspel op sportpark Coendersborg. Oranje Nassau speelde spectaculair combinatiespel, maar de oranje-zwarten kwamen nauwelijks tot echte kansen. Een scrimmage voor de goal van Danielle Hornes werd aan banden gelegd. Rijnvogels gevaarlijk aan de hand van Wilan Gies Broesterhuizen, maar kwam ook niet verder dan enkele speldenprikjes.

De tweede helft namen beide ploegen niet genoegen met een punt. De toeschouwers zaten op het puntje van hun spreekwoordelijke stoel en het was Rijnvogels wat steeds meer het initiatief nam. En dan sloeg weer de pech toe voor de Katwijkers. Een corner bij de eerste paal werd half geraakt en plofte in eigen doel. Euforie bij Oranje Nassau en nu was Rijnvogels aan zet. Onze rood-zwarte trots rechtte de rug en kwam met een antwoord. Een paar minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Een corner bij de tweede paal werd door de sterk spelende Anique van der Klaauw terug het pak in gekopt en het was Jannette van Belen die met haar specialiteit haar ploeg weer op gelijke hoogte bracht. Een mooie kopbal richting de kruising, 1-1.

Rijnvogels ging vol voor de winst en het was voor Oranje Nassau billen knijpen. Rijnvogels kreeg een paar aardige mogelijkheden maar de winnende treffer bleef uit. Romy Scherpenzeel nam haar ploeg bij de hand en zette menig aanval van achteruit op. Telkens zat er een teentje, een voetje of een ander lichaamsdeel van de thuisploeg tussen om te komen tot die echte kans. Eenmaal buitenspel afgevlagd en op de andere momenten zat de aanvoerder van de Groningers er tussen.

Het werd met recht een topwedstrijd in de landelijke divisie. De vorm is terug bij Rijnvogels en het speelde als een team, nu zichzelf nog belonen met die overwinning waar het zo tegen aanhikt. Aanstaande zaterdag thuis tegen RCL wellicht?

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>