Kijk ONS dansen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Er is veel danstalent op de Oranje Nassauschool.
Er is veel danstalent op de Oranje Nassauschool. (Foto: pr)

Kijk ONS dansen

De Oranje Nassauschool (ONS) stond vorige week in het teken van het project 'Holland danst'.

Onder begeleiding van een professionele dansdocent bereidde elke klas een eigen dans voor.

Deze dans sloot aan bij een gebeurtenis of persoon uit de Nederlandse geschiedenis.

Voorstelling

Zo dansten de kleuters uit de groepen 1 en 2 over de Beemster en de eerste spoorlijnbouwers. Een schattig gezicht, waarbij al menig danstalent te ontdekken was.

Groep 3 had als thema: Annie M.G. Schmidt. In het zwart-wit gekleed, naar de bekende kinderboekfiguren Jip en Janneke, liet ook deze groep zien dat zij weten wat swingen is.

Groep 4 was speciaal voor hun thema in het blauw-geel gekleed. Dit waren de favoriete- en meest gebruikte kleuren van schilder Vincent van Gogh. Gewapend met schilderskwasten lieten zij een prachtig ingestudeerde dans zien.

Ook groep 5 kwam aan de beurt. Als stoere zeemannen en -vrouwen lieten zij in hun dans zien hoe het leven op zee er aan toe kon gaan in de VOC-tijd.

Groep 6 liet door hun dans heen zien hoe de geschiedenis van de televisie zich heeft ontwikkeld. Zij dansten erg enthousiast, eerst in zwart-wit en later in kleur, zoals dat ook in de geschiedenis van tv is gegaan.

Groep 7 verraste de toeschouwers met hun dans over Floris V. Met heuse zwaardvechtbewegingen en gekleed in de kleuren rood-zwart was het een spannende dans om te zien.

Groep 8 danste over de watersnoodramp van 1953. Verschillende bewegingen van water waren terug te vinden in hun dans. Opvallend was de eensgezindheid waarmee

groep 8 deze dans uitbeeldde. Dat belooft wat voor de eindmusical!

Tot slot werd er een dans met alle leerlingen van de school gedaan.

Geweldig om groot en klein zo met elkaar te zien bewegen en genieten.

Dat het een prachtige voorstelling was, bleek wel uit het applaus van de vele trotse ouders, grootouders, juffen, meesters en andere
belangstellenden die waren komen kijken.
 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>