Onderzoek naar toekomst bloemencorso's | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Er komt een onderzoek naar de toekomst van bloemencorso's.
Er komt een onderzoek naar de toekomst van bloemencorso's. (Foto: CvdS)

Onderzoek naar toekomst bloemencorso's

De Flower Parade Rijnsburg en het  Bloemencorso Bollenstreek zijn in deze regio publiekstrekkers van formaat met jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers.

De organisaties kampen echter wel met grote uitdagingen op het gebied van financiën, organisatie en vermarkting. Om die reden wordt er vanuit de Economische Agenda Duin- en Bollenstreek een toekomstonderzoek naar de corso's gestart om hierop een passend antwoord te vinden. De gemeente Katwijk is voornemens een bijdrage te leveren van 7.950 euro voor dit onderzoek.

Het college meent dat de Flowerparade Rijnsburg van economisch en maatschappelijk belang is voor de gemeente Katwijk en is het grootste toeristische evenement van Katwijk. Het trekt jaarlijks ongeveer 350.000 bezoekers. De vele bezoekers van de afgelopen jaren, de positieve publieksreacties en de landelijke media aandacht voor het Bloemencorso maken dat het Bloemencorso een groot toeristisch aantrekkelijk evenement uit Katwijk is. Het evenement past bij het imago en de citymarketing van Katwijk en versterkt de identiteit van Katwijk. Door uitvoering van dit project wordt onderzocht hoe de Bloemencorso's in de Duin- en Bollenstreek toekomstbestendiger gemaakt kunnen worden.

De verwachting is dat de uitslag van het onderzoek in het tweede kwartaal van 2019 bekend is.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>