Diefstalpreventiekeet als eerste in Rijnsburg | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Piet van Kampen

Diefstalpreventiekeet als eerste in Rijnsburg

 'Blij met initiatief gemeente' 

Deze week stond er van maandag tot en met woensdag een opvallende keet in de Koningin Julianalaan te Rijnsburg. 'Wijkbeheer' stond er op deze opvallende keet te lezen. De aanleiding hiertoe was om omwonenden in de wijk Frederiksoord te adviseren en van tips te voorzien om inbraken zoveel mogelijk te voorkomen.

Waarom juist deze keet in de wijk Frederiksoord geplaatst? In deze wijk vonden de afgelopen periode relatief de meeste inbraken binnen de gemeente plaats.

Burgemeester Cornelis Visser en teamchef politie Katwijk Peter Koot waren afgelopen maandagochtend ter plekke om de keet officieel in gebruik te stellen. Ook afgevaardigden van de Buurtpreventie Frederiksoord, wooncorporatie Dunavie en ambtenaren van Handhaving waren aanwezig.

Visser: 'Het is jammer genoeg nodig om dit te doen. De reden is om de buurt veiliger te maken en we hebben de mensen uit de buurt nodig.

In gezamenlijke combinatie moeten we de diefstalpreventie van de grond krijgen', sprak hij een vurige wens uit.

Teamchef politie Katwijk Peter Koot toonde zich blij met dit initiatief van de gemeente.

'Voorheen hadden we jaarlijks bewonersbijeenkomsten in de wijken maar nu is het zo dat wij naar de mensen toe kunnen komen.

Het is zeer belangrijk om door allerlei preventieve maatregelen inbraken en diefstal te voorkomen.

Inbraken in een woning is voor de bewoners traumatisch en zorgt voor afgrijselijke ervaringen', vertelt Koot op indringende wijze.

De diefstalpreventiekeet zal flexibel kunnen worden ingezet in wijken waar diefstal en inbraken regelmatig worden gesignaleerd.

Om de woorden van de burgemeester te herhalen:

'Het is jammer genoeg nodig om dit te doen. Door informatie en preventie de buurt veiliger maker is het motto.

In Frederiksoord is de whatsappgroep net als in andere wijken in de gemeente een prima voorbeeld van burgers die zich voor de veiligheid in hun woonomgeving willen inzetten.

Door Piet van Kampen

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>